Wat betekent het Coronavirus voor onze dienstverlening?

Engelen & Spoor Uitvaartverzorging volgt de ontwikkelingen rond het Coronavirus op de voet en volgt de instructies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD op. Ook houden wij in de gaten hoe relevante organisaties in de uitvaartbranche handelen. Indien er nieuwe richtlijnen komen van het RIVM, dan wordt deze informatie aangepast. 

Wij realiseren ons dat de huidige omstandigheden voor nabestaanden ingrijpend zijn. Juist in een tijd van afscheid is de steun van familie en vrienden zo belangrijk. Neemt u gerust contact met ons op bij alle vragen die u heeft. Met elkaar kunnen we kijken welke vorm de uitvaart zou kunnen krijgen onder de huidige omstandigheden. 


Update 29 juni 2020

De volgende informatie is op dit moment van kracht

Per 1 juli 2020 wordt het maximumaantal bezoekers bij een uitvaart verruimd: 

  • Geen limiet, mits voldoende afstand tussen de bezoekers mogelijk is en bezoekers kunnen zitten, er vooraf is gereserveerd en er een gezondheidscheck heeft plaatsgevonden. 

Anders geldt:

  • Maximaal 100 belangstellenden bij een bijeenkomst binnen,
    mits voldoende afstand tussen de bezoekers mogelijk is.
  • Maximaal 250 belangstellenden bij een bijeenkomst buiten,
    mits voldoende afstand tussen de bezoekers mogelijk is.

Voldoende afstand bewaren blijft dus belangrijk. Voldoende afstand is anderhalve meter afstand, maar dat geldt niet voor: 

  • Personen die één huishouden vormen.
  • Kinderen tot 12 jaar.
  • Jongeren tot 18 jaar onderling (jongeren moeten wel anderhalve meter afstand houden ten opzichte van volwassenen die niet tot hun huishouden behoren).

Een dierbare overlijdt en is (vermoedelijk) besmet met het Coronavirus. Wat moet ik doen? 

U meldt het overlijden op de gebruikelijke manier. U kunt 24 uur per dag bellen naar het telefoonnummer 070 – 350 7000.Vermeldt daarbij dat uw dierbare (vermoedelijk) besmet is met het Coronavirus. 

Bespreking van de uitvaart – komt de uitvaartverzorger thuis? 

Vanuit veiligheidsoogpunt, zowel voor u als voor onze medewerkers, worden vanaf 16 maart de uitvaarten zoveel mogelijk telefonisch besproken. Indien een gesprek niet mogelijk is per telefoon, zal in overleg het gesprek met de opdrachtgever bij ons op kantoor kunnen plaatsvinden. 

Wat gebeurt er met een overledene die besmet is met het Coronavirus? 

Uitvaarten en rouwbezoeken kunnen doorgaan, conform de richtlijnen van het RIVM. Uw dierbare krijgt vrijwel dezelfde dienstverlening als iemand die niet besmet is. Wij volgen een hygiëneprotocol waarin ook de zorg voor overledenen met een verhoogd besmettingsrisico is benoemd. 

Kan iemand thuis worden opgebaard? 

In overleg met u kunnen de mogelijkheden worden besproken. 

Hoe kan ik iemand condoleren nu handen schudden niet is toegestaan? 

Omdat we op dit moment geen handen schudden zijn er gelukkig andere mogelijkheden, waarmee u uw medeleven kunnen overbrengen. U kunt een hand op hart leggen of uw handpalmen in elkaar leggen en zo een condoleance uitspreken. Ook het namasté gebaar is een mogelijkheid. 

Delen

 

Terug